Εκδηλώσεις

Ηρακλειδών Άθλοι

Παρ 01 Ιουλ

|

Κεφαλόβρυσο

Ηρακλειδών Άθλοι

Μια ομάδα εφήβων επιχειρεί να ζωντανέψει τους άθλους όχι μόνο ενός Ηρακλή, αλλά πολλών περισσοτέρων, πλέκοντας με μαεστρία τα στοιχεία της αυθεντικής αρχαίας κωμωδίας με πινελιές που μιλούν τη γλώσσα των νέων σήμερα.

Time & Location

01 Ιουλ, 9:30 μ.μ.

Κεφαλόβρυσο

About The Event

Μια κωμωδία- παρωδία γραμμένη με αριστοφανική διάθεση και με απόλυτο σεβασμό στις αξίες του αρχαίου θεάτρου, περνά μηνύματα για το σήμερα, προσφέροντας γέλιο- αλλά και τα κλειδιά για να ξεκλειδώσει κανείς τους άθλους της ίδιας της ζωής.

Για τη δημιουργία του έργου, η ερευνητική ομάδα του Συλλόγου Έρευνας & Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού και τα ίδια τα παιδιά, εμβάθυναν στους αποσυμβολισμούς των άθλων, μελέτησαν τις αρχές και τους κώδικες της κωμωδίας και συνέπλεξαν με φαντασία στοιχεία που καθιστούν το έργο εύπεπτο στη σύγχρονη πραγματικότητα, με στοιχεία που επικοινωνούν σχεδόν αυτούσια την ατμόσφαιρα της τότε εποχής. Έτσι, επι σκηνής θα δούμε να ζωντανεύουν αετώματα, κινησιολογικοί κώδικες από αγγεία, αλλά και έξυπνα ευρήματα από τη σύγχρονη καθημερινότητα. Θα ακούσουμε γνωστά τραγούδια διασκευασμένα και μελοποιημένα με βάση την αρχαία ελληνική μετρική, και θα νιώσουμε να συνυπάρχουν όλες οι εποχές σε μια διαχρονικότητα.

Τι θα συνέβαινε εάν ο Ηρακλής δεν ήταν ένας αλλά…πολλοί; Εάν κάθε Ηρακλής είχε τη δική του προσωπικότητα και τρόπο αντιμετώπισης των πραγματων; Αν ένας μικροβιοφοβικός Ηρακλής είχε αποστολή να καθαρίσει τους σταύλους του Αυγεία, ένας Ηρακλής δυνατός δεν τα έβαζε με την Ιππολύτη, αλλά συνεργαζόταν μαζί της ή εάν ο Ηρακλής ήταν ακόμη και…γυναίκα; Ο Ηρακλής δεν ήταν απλά ένας ήρωας. Ήταν και είναι μια ιδέα, ένα πρότυπο, ένα χνάρι στα σημερινά μας μονοπάτια. Καθένας από εμάς μπορεί να είναι Ηρακλής και να κάνει τις αδυναμίες και τις ιδιαιτερότητές του όπλα για να βγει νικητής στη ζωή.

Οι Ηρακλείδες έρχονται στο φεστιβάλ ΙΝΑΧΟΣ και στα μέρη όπου τοποθετείται η δράση των περισσοτέρων άθλων. Εκεί, από όπου ο Ευρυσθέας έδινε τις δοκιμασίες στον ήρωα, εκεί στη λίμνη Λέρνη και πιο πάνω, στη Στυμφαλία. Σε αυτό τον τόπο, στο Κεφαλόβρυσο Αργολίδας, οι άθλοι του Ηρακλή ζωντανεύουν ξανά, με ένα διαφορετικό, πρωτότυπο τρόπο που έχει άφθονο γέλιο να προσφέρει, αλλά και πολλά να διδάξει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη- κείμενα: Βίβιαν Ιωάννου, Αρσινόη Λίλυ Καραδήμα, Κώστας Σαρδέλης

Σκηνοθεσία: Βίβιαν Ιωάννου

Διδασκαλία- Καθοδήγηση:Kώστας Σαρδέλης, Βίβιαν Ιωάννου

Χορογραφίες- Κινησιολογία: Aρσινόη Λίλυ Καραδήμα

Μουσική(επιμέλεια, σύνθεση, μιξάζ): Δαήμων Φουστέρης, Emphasis Studio

Ενδυματολόγος:Dominique Delqausse

Παίζουν

Άρτεμις Καστανιά

Δημήτρης Παπαβασιλείου

Γιώργος Κυρίος

Νεφέλη Λισγκάρα

Μαριτίνα Λιοδήμου

Ιωάννα Δαλιάνη

Adriano Zenni

Κώστας Σαρδέλης

Αρσινόη Λίλυ Καραδήμα